Emma Westermann
Communicatieadviseur en schrijver

Emma Westermann (Amsterdam, 1982) volgde na haar eindexamen aan het Stedelijk Gymnasium te Haarlem de basisopleiding van Schrijversvakschool ’t Colofon. Vervolgens studeerde zij Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2006 behaalde zij haar Master Filmwetenschap met een minor Kunstbeleid en - Management.

In 2008 debuteerde Emma als documentairemaker op het Nederlands Film Festival met ‘Jan Mesdag zingt Brel’, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Aids-epidemie in de jaren ‘80. Zij maakte daarna meer documentaires over zorg gerelateerde onderwerpen, zoals ‘Generatie Nooitgenoeg’ over de psychische druk bij millennials en ‘Mijn leven is van mij’ over Pia Douwes, die in een burn-out belandt. In ’Ik tel mijn tekeningen’ volgde Emma animatiefilmmaker Gerrit van Dijk in het laatste halfjaar van zijn leven na de diagnose longkanker.

Gedurende 15 jaar werkte Emma freelance als schrijver en filmmaker voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ze schreef tevens het boek ‘Het Millennial Manifest’ met Thijs Launspach en Aik Kramer.

Vanaf maart 2022 is Emma Westermann communicatieadviseur en schrijver bij Volle Maan.


emma@volle-maan.nl

Home