Juliette Kuling
Office Manager

‘De mens in de zieke zelf, die mag je niet uit het oog verliezen. Een mens die ziek is of een handicap heeft, is vaker wel dan niet in staat zelf te denken en te antwoorden, al duurt het soms misschien wat langer.’

‘Mijn peetoom heeft jarenlang in een verzorgingshuis gewoond na een aantal hersenbloedingen, die onder andere zijn mobiliteit, kortetermijngeheugen en spraak hadden aangetast. Ik vond het verbijsterend dat hij soms door verzorgend personeel en vrijwilligers op een toon werd aangesproken alsof hij doof was. Of dat men sprak tegen de bezoekers die bij hem waren: “Brengt u hem zo naar de eetzaal toe?”. Hij was noch doof, noch onzichtbaar, maar voor sommigen toch niet meer als volledig persoon aanwezig. Ik vind het heel belangrijk dat we respect voor de zogenaamde zieke hebben, helemaal daar waar een gebrek niet zichtbaar is, of een gebrek de vaardigheden lijkt te overschaduwen.

Daarom doet het mij veel plezier om bij Volle Maan mijn steentje bij te kunnen dragen aan een stukje emancipatie binnen de communicatie tussen ‘ziek’ en ‘gezond’. Door ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt op kantoor, zodat onze adviseurs zich kunnen wijden aan de verschillende projecten. En zelf ook mee te werken aan projecten. Dienstverlening is iets wat me al heel lang in het bloed zit en het geeft me veel voldoening om dat nu op dit gebied te kunnen toepassen. Een heel ander soort dienstverlening dan binnen de hotel- en reiswereld waar ik vandaan kom, maar wel een hele interessante!

Juliette Kuling (Woerden, 1968) kon niet wachten om na de havo en een toeristische opleiding de wereld in te trekken. In 1988 ging ze haar ouders achterna naar Singapore, waar ze onder andere als reisleidster heeft gewerkt. Eenmaal terug in Nederland werkte ze bij Grand Hotel Krasnapolsky; in 1992 maakte ze deel uit van het team dat de opening van Hotel The Grand in het oude stadhuis van Amsterdam realiseerde. Het buitenland bleef trekken en in 1998 vertrok ze voor een jaar naar Plaza Resort Bonaire. Weer terug in Nederland is ze in 1999 voor Fox Kids en Fox 8 gaan werken, waar ze doorgroeide naar de functie van programma-inkoper. In 2003 besloot ze een uitgebreide zeezeilopleiding te gaan volgen in Engeland om met die ervaring vervolgens twee jaar in Griekenland als flottieljesleiding te werken voor een organisatie die zeilvakanties organiseert. Sinds mei 2007 werkt ze als Officemanager bij Volle Maan.

juliette@volle-maan.nl

Home